8 april 2016

Overheid

Publieke ruimtes voorzien van relevante bezoekersinformatie?

Uw publieke functie vraagt om een transparante werkwijze, waarin de meest relevantie informatie naar buiten wordt gebracht. Bezoekers zitten soms een tijdje te wachten. Hoe verzacht u deze wachttijden? Hoe helpt u bezoekers met het vinden van de juiste informatie, loketten en mensen? Digital signage kan u helpen met het verspreiden van informatie en het bewegwijzeren van uw locatie. U bespaart tijd, papier en energie. Uw bezoeker is beter geïnformeerd en op de hoogte van recente ontwikkelingen. Wij zien 6 voordelen van Digital Signage in de kantoortuin van de overheid

1. Optimaliseer de interactie met uw bezoekers

Beeldscherm-communicatie in overheidsgebouwen zoals gemeentehuizen, politiebureaus en gerechtsgebouwen helpt u om de dienstverlening naar uw burgers te optimaliseren .Denk hierbij aan interactieve bewegwijzering in de entreehal, self-service zuilen voor tickets en registratie of wachtkamer-informatie gericht op een specifieke afdeling

2. Houd uw medewerkers op de hoogte en verlaag de kosten

Verbeter niet alleen uw openbare communicatie, maar ook de communicatie naar uw medewerkers. Laat werkinstructies zien, toon dagelijkse aan-/afwezigheidsoverzichten of stuur belangrijke aankondigingen direct naar de desktop PC’s en tablets van uw ambtenaren. Verlaag uw kosten door de inzet van effectieve digitale berichtgeving om al uw personeel te bereiken, eenvoudig beheerd vanuit één plek.

3. Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Doordat u minder papier kwijt bent aan onder andere folders creëert u twee voordelen. Ten eerste levert u een bijdrage aan de verbetering van het milieu maar u bespaart ook op de kosten die u normaal zou uitgeven aan printpapier.

4. Veiligheid en regels

In noodsituaties kan beeldschermcommunicatie ingezet worden als alarmsysteem. Mensen instrueren om uit de weg te gaan voorkomt panieksituaties. Ook kunnen bezoekers worden geïnformeerd over veiligheidsprocedures en regels. Voor personeel kan een schematische weergave van ruimtebezetting helpen om efficiënter en veiliger te werken.

5. Decentraal beheer

Het softwarepakket bij de M2Cast cloudoplossing stelt u in staat om schermen decentraal te beheren. Enerzijds biedt dit het voordeel van informatiebeheer op iedere locatie, anderzijds geeft deze oplossing de mogelijkheid tot controle; u kunt immers voor iedere locatie het beheer in handen houden. U hoeft dus niet op bezoek bij iedere locatie waar een scherm hangt, om de inhoud ervan aan te sturen. U hebt dus te allen tijde zicht op de schermen.

6. Archief- en collectiebeheer

Via de softwareoplossingen van M2Cast digital signage, kan een koppeling worden gemaakt met een archiefbeheersysteem. Wanneer u (een deel van) uw archief op aanvraag beschikbaar maakt voor publiek, geeft deze koppeling dit door via beeldschermcommunicatie. Hiermee stroomlijnt u het verloop tussen opvragen en uitgifte, waarmee de dienst gebruiksvriendelijker en toegankelijker wordt gemaakt voor de bezoekers.

Meer informatie over narrowcasting op uw locatie? Neem contact op met onze narrowcasting specialisten.