21 april 2016

Oplossingen

M2Cast maakt gebruik van een aantal verschillende Digital Signage oplossingen. Onze oplossingen zijn beschikbaar in drie varianten. De techniek hierachter en de globale werking van het specifieke systeem worden hieronder kort toegelicht.


infograph

Locatie installatie middels interne server

Binnen deze oplossing wordt het M2Cast systeem geïnstalleerd binnen een eigen intern netwerk, zonder dat toegang van buitenaf mogelijk is. De M2Cast cliënt staat hierbij in contact met een eigen lokale netwerkomgeving, welke de schermen voorziet van informatie. Deze kunnen vanaf een PC worden aangepast.

Cloudoplossing online met de M2Cast player

Deze oplossing, ook wel Software as a Service genoemd, wordt evenals de bovenstaande variant geïnstalleerd door middel van cliënts welke worden aangesloten op beeldschermen, echter zijn deze niet gebonden aan een intern netwerk of eigen server, maar worden ze gestuurd via internet. Vanaf iedere locatie met internetverbinding kan de content dan ook worden aangepast, wat mogelijkheid biedt tot decentrale aansturing.

Non-player cloudoplossing

Bij een non-player cloudoplossing wordt het systeem geïnstalleerd door middel van een externe server en kunnen de schermen worden beheerd vanaf het internet. Het grote verschil met de tweede optie is de hardware. Sommige beeldschermen hebben een SOC-module (System On a Chip), waardoor de software rechtstreeks op het scherm wordt geïnstalleerd.

 

cloud_v2