9 maart 2016

Over M2CAST

Wij zijn leverancier van beeldschermcommunicatie toepassingen, ook wel narrowcasting of digital signage genoemd. Als dienstverlener hebben we ervaring in zowel technische implementatie, creatie van content, en dagelijks (remote) beheer.

Werkwijze

Vanuit onze ervaring adviseren wij u hetIMG_0238 juiste content management systeem (CMS), passend bij het beoogde gebruik en uw technische infrastructuur. Veelal maken wij hierbij gebruik van een cloudoplossing, wat inhoudt dat het systeem en de inhoud van schermen op afstand kan worden beheerd. Het enige dat hiervoor nodig is zijn inloggegevens voor de content manager, en een werkende internetverbinding.

 

 

Systeem

Minfograph2cast wordt geïmplementeerd d.m.v. kleine pc’s die op een netwerk worden aangesloten. Deze kunnen worden gemonteerd achter en het scherm of boven een plafondplaat. Deze zogenaamde players maken frequent verbinding met de server om nieuwe informatie op te halen. Deze informatie wordt vervolgens op het scherm getoond. Hiermee wordt de belasting van het netwerk tot een minimum beperkt.

 

cms1

Het beheren en plaatsen van content gebeurt via een aantal stappen. Om een uitzending te maken op de schermen zijn templates nodig. Dit zijn sjablonen die naar eigen wens ingevuld worden. De structuur van een template kan vooraf worden ingevuld met vastgezette huisstijlinformatie. Op deze manier wordt gewaarborgd dat ieder template aansluit bij de huisstijl van de beheerder, ongeacht de inhoud.

Naast deze maatwerktemplates bestaan er diverse templates die gebruik maken van externe bronnen zoals Nu.nl, Buienradar of ANWB verkeersinformatie. Deze templates geven actuele content weer, die automatisch wordt opgehaald. Een combinatie van standaard- en maatwerktemplates zorgt altijd voor een dynamische uitzending.

gs1603-vh-7123Beide templatevormen kunnen worden aangevuld met externe bestanden, zoals foto’s of video’s. Samen met templates en tekst zorgen zij voor een ingevuld media-item. Deze items kunnen worden opgenomen in een campagne. Een campagne is een selectie van thema’s en inhoud. Deze informatie wordt vervolgens door het systeem gebruikt om campagnes te combineren en door te zetten in een uitzending die te zien is op het gewenste schermen.