8 april 2016

Gezondheidszorg

Een rustige omgeving creëren voor patiënten en bezoekers?

Een omgeving waarin bezoekers en patiënten zich op hun gemak voelen, is voor veel zorginstellingen van groot belang. Uit recent onderzoek van een Brits ziekenhuis blijkt dat Digital Signage een belangrijke bijdrage levert aan het creëren van een rustgevende omgeving. Relevante informatie delen en aanzetten tot actie, uw merk versterken of bewegwijzering verzorgen. 7 voordelen van Digital Signage in de zorg:

1. Bewegwijzering

Door medische specialisaties zijn veel zorginstellingen ingedeeld in vleugels, afdelingen en verdiepingen. Dynamische omgevingen die constant in beweging zijn vragen om efficiënte bewegwijzering. Zorgomgevingen kunnen zonder twijfel het beste gebruik maken van bewegwijzeringsmethoden. Handig, voor zowel werknemers als bezoekers.

2. Wachttijd verzachten

Omdat de kwaliteit van zorgverlening belangrijker is dan efficiency, kan het voorkomen dat patiënten en bezoekers moeten wachten. Beeldschermcommunicatie kan gedurende deze wachttijden rustgevend en verzachtend werken. Dienstverlening, prestaties van uw onderneming en relevant nieuws zijn tijdens deze momenten goed tegen verveling.

3. Up-to-date personeel

Met displays in kantines en andere wachtruimten waar personeelsleden veel tijd doorbrengen, kunnen updates over beleid, behandelingen en veiligheidsprocedures van toegevoegde waarde zijn. Ook nieuws over uw organisatie kan gedeeld worden via displaycommunicatie.

digital signage zorg4. Veiligheid en regels

In noodsituaties kan beeldschermcommunicatie ingezet worden als alarmsysteem. Mensen instrueren om uit de weg te gaan voorkomt panieksituaties. Ook kunnen bezoekers worden geïnformeerd over veiligheidsprocedures en regels. Voor personeel kan een schematische weergave van ruimtebezetting helpen om efficiënter en veiliger te werken.

5. Besparen van tijd en geld

Een belangrijke trend van Digital Signage in de zorg is de manier waarop kosten bespaard kunnen worden. Tijd kan worden bespaard door altijd up-to-date te zijn van de meest actuele informatie. Iedere dag enkele minuten besparen kan op jaarbasis behoorlijk in de papieren lopen. Daarnaast kan Digital Signage worden ingezet voor commerciële doeleinden die binnen uw zorginstelling van toepassing zijn.

6. Promotie van diensten

DSawarenessAansluitend bij het laatste punt van het vorige voordeel, is Digital Signage natuurlijk ook in een zorginstelling in te zetten als marketingtool. Informeren over diensten, zowel direct als indirect zorggerelateerd, kunnen in een wachtruimte optimaal worden opgediend als promotie. De meest relevante boodschap op de meest relevante locatie.

 

7. Coördineren van medewerkers en communicatie

In een snel veranderende, dynamische wereld is het een grote uitdaging om interne structuren onder controle te houden. Schema’s, vergaderingen, conferenties, roosterwijzigingen en andere updates kunnen eenvoudig worden gedeeld via een Digital Signage netwerk.

Meer informatie over narrowcasting op uw locatie? Neem contact op met onze narrowcasting specialisten.