8 april 2016

Cultuur

Hoe creëert u de ultieme beleving?

In een branche waar educatie en verbinding met andere tijden en culturen een belangrijke rol spelen, kan digital signage een waardevolle rol spelen. Steeds meer wordt van culturele instellingen een experience-focus gevraagd met interactiviteit en technische noviteiten. Om nieuwe doelgroepen aan te (blijven) spreken gaan veel organisaties dan ook op zoek naar methoden die hier bij aansluiten. Technieken als virtual reality, multimediale producties en digital signage spelen hier een belangrijke rol in. Omdat digital signage bijdraagt aan het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor een breed publiek, beschrijven we hieronder zeven voordelen. 7 voordelen van Digital Signage in de cultuursector:

1. Informatie en educatie

Met slimme plaatsing van schermen, wordt digital signage ingezet voor extra informatievoorziening over het culturele aanbod. Hiermee kunt u op dynamische wijze voldoen aan de informatievraag van bezoekers. Deze wijze van informatievoorziening kan klassieke informatiebordjes vervangen, waarmee de weergave kan worden geüpdatet, informatie kan worden aangepast en meertalig kan worden aangeboden. Ook kunnen deze schermen tevens worden ingezet als bewegwijzering, om verschillende afdelingen binnen de organisatie te optimaliseren.

2. Faciliteiten ondersteunen

Naast bewegwijzering wordt digital signage ook ingezet om faciliteiten binnen uw organisatie te ondersteunen of efficiënter te laten verlopen. Denk hierbij aan het aanbieden van een digitale menukaart binnen de restauratieve voorzieningen, een wachttijdverzachter of volgnummersysteem bij de garderobe of acties bij verkooppunten.

3. Verwelkomen van bezoekers

Wanneer u binnen de organisatie gebruik maakt van (groeps)arrangementen of speciaal bezoek ontvangt, kunt u deze doelgroepen op een persoonlijke manier verwelkomen middels grafische content in uw huisstijl. Hiermee heeft u meteen een contactmoment met uw bezoekers en bindt u doelgroepen aan de organisatie.

4. Fondsenwerving/sponsoring stimuleren

Middels digital signage kunt u sponsormogelijkheden onder de aandacht brengen en uw huidige sponsoren zendtijd geven. Met dit laatste kunt u potentiële sponsoren triggeren om zich aan uw organisatie te binden. Tevens geeft dit voor bezoekers aan dat u in contact bent met het bedrijfsleven in uw omgeving.

5. Evenementenagenda en MVO

Beelschermcommunicatie kan worden ingezet als intern prikbord om actueel nieuws zoals evenementen en activiteiten visueel onder de aandacht te brengen. Hiermee worden klassieke promotievormen zoals posters en brochures bespaard. Daarnaast biedt digital signage de manier om evenementen sterker onder de aandacht te brengen met bewegende beelden. Alles is decentraal te beheren waardoor u reistijd bespaart.

IMG_0120

6. Branding en imago

Door gebruik te maken van digital signage, levert u direct een bijdrage aan een modern en dynamisch karakter van uw organisatie. Door uw huisstijl door te voeren in beeldschermcommunicatie, zorgt u voor een moderne look en feel, waardoor jongere doelgroepen zich eenvoudiger laten binden.

7. Archief- en collectiebeheer

Via de softwareoplossingen van M2Cast digital signage, kan een koppeling worden gemaakt met een archiefbeheersysteem. Wanneer u (een deel van) uw collectie op aanvraag beschikbaar maakt voor publiek, geeft deze koppeling dit door via beeldschermcommunicatie. Hiermee stroomlijnt u het verloop tussen opvragen en uitgifte, waarmee de dienst gebruiksvriendelijker en toegankelijker wordt gemaakt voor de doelgroep.

Meer informatie over narrowcasting op uw locatie? Neem contact op met onze narrowcasting specialisten.