9 maart 2016

Content

Narrowcasting content

Naast de beeldschermen waarop M2Cast wordt weergeven en de software die dit systeem aanstuurt, is ook de M2Cast content een essentieel onderdeel binnen het geheel. Content wordt toegepast om in templates aan te duiden waarmee inhoud (zoals teksten en afbeeldingen) op een aansprekende visuele manier op de schermen worden gepresenteerd.

Op contentvlak kent M2Cast tal van mogelijkheden geheel in te richten naar uw smaak of huisstijl. Hierin wordt uiteraard rekening gehouden met de functie of het doel van de gecommuniceerde inhoud. Binnen M2Cast wordt onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende typen content, elk met eigen kenmerken en functie. Deze worden hieronder kort beschreven, aangevuld met enkele voorbeelden van templates.

Bezoekers informeren.

 

Regular Content

M2Cast beschikt over een groot aantal standaard templates zonder afgebakende huisstijl.  Deze content is gunstig geprijsd. Hoewel enkel kenmerken van deze templates wel vaststaan (zoals plaatsing van kaders), zijn deze verder naar wens in te vullen en kunnen ze aan de hand van verschillende kleurkeuzes en de mogelijkheid tot het invoegen van (achtergrond) afbeeldingen worden afgestemd op uw huisstijl.

Naast templates voor het invullen van langere tekstberichten en tekstberichten met foto’s, bevat M2Cast ook een aantal Regular templates die gebruik maken van een gratis feed uit externe bron.  Voorbeelden hiervan zijn Nu.nl, NS vertrektijden, Buienradar en diverse social media kanalen zoals Facebook of Twitter. Deze content is grotendeels afgebakend in de opmaak van de bron. De actuele invulling van deze content kan naar wens worden afgebakend (zoals stations info en nieuwsberichten), zodat dit altijd aansluit op datgene dat u op de schermen wil communiceren.

Huisstijl Content

De meestgebruikte vorm van content is die opgemaakt in huisstijl. Tijdens de ontwikkeling wordt een traject aangegaan met de eindgebruiker, waarin tijdens een aantal stappen en in overleg met de eindgebruiker content in huisstijl ontstaat. Hierbij wordt gekeken naar de wens van de gebruiker, maar ook gekeken naar andere uitingen in huisstijl. Bijvoorbeeld specifieke website, social media kanaal of traditionele media zoals brochures.

Binnen deze templates zijn de belangrijkste huisstijlelementen afgebakend, waardoor de eindgebruiker zich enkel druk hoeft te maken om het verder invullen en publiceren van de templates. Hiermee wordt gewaarborgd dat alle uitingen die in huisstijl content op M2Cast schermen verschijnen eenduidig zijn en niet afwijken van de (corporate) huisstijl.

Koppelingen met (externe) datakoppelingen

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om content te ontwikkelingen met een externe koppeling. Dit betreft altijd maatwerk en de mogelijkheden hiertoe worden bij iedere aanvraag opnieuw onderzocht. Middels deze content kunt u het M2Cast systeem bijvoorbeeld koppelen aan zalenreservering, gebouwbeheersystemen of klanttevredenheidsmonitoren. Deze informatie wordt automatisch, up to date  en geschikt voor Digital Signage op de beeldschermen weergegeven. Hierdoor hoeft u deze informatie niet handmatig in de template in te voeren maar ververst deze zichzelf.

Premium Content inclusief Abonnement

Sommige vormen van content maken gebruik van een betaalde feed uit externe bron, om actuele informatie te kunnen weergeven en automatisch te verversen. Voorbeelden van templates die hier gebruik van maken zijn 9292OV vertrekinformatie voor het openbaar vervoer en actuele file-informatie, aan de hand van Meteoconsult. Ook deze content behoord tot de mogelijkheden binnen M2Cast Digital Signage.

Mocht u een specifieke wens of behoefte hebben die hier niet tussen staat dan denken wij hierover graag met u mee hoe deze content kan worden gerealiseerd. M2Cast content kan zowel horizontaal als verticaal gerealiseerd worden.